Típusos példa arra, az évek során hogyan lényegül át egy süti.Az eredeti recept egy csokoládérecepteket tartalmazó kicsi szakácskönyvben volt diós kocka néven. Ez már nem is hasonlít. A diós kocka nem tartalmazott meggyet, bár anélkül is finom. Ha egy kis sütőport teszünk hozzá, levegősebb, ha többet, akkor piskótaszerű, kicsit szivacsos, és sokkal magasabb lesz. A variációk száma nem végtelen ugyan, de kis találékonysággal mindig más a végeredmény.
Csokis meggyes süti.
15 dkg csokit 15 dkg margarinnal felolvasztunk, 4 tojás sárgáját, 10- 12 dkg cukorral kikeverjük (Mikor milyen a kedvem.) belekeverünk 12 dkg lisztet és 12 dkg darált diót. Ha dió nincs, és általában nincs akkor 20 dkg legyen a liszt. Hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét, valamint belisztezett magozott meggyet. A masszának sűrűn folyónak kell lennie. Tepsibe öntjük, és tűpróbáig sütjük. Falatnyi kockákra kell vágni. Úgy finom.