HTML

Főzés és egyéb fontos dolgok

Nem tudok főzni. Enni viszont kell. Ez a blog arról szól, hogyan próbálom áthidalni ezt a szakadékot.

Címkék

almás (1) alma saláta (1) ananász (2) aszalt szilva (1) bab (4) baba (1) bab leves (1) bab leves (1) balzsamecet (1) banántekercs (1) barack (2) barnasör (1) beigli (1) bejgli (1) besamel (1) birs ribizli csirke (1) borsó (1) bors (2) brokkoli (1) brutálisan (1) bulgur (2) canelloni paradicsomszósz húsgombóc lestyán túró (1) céklachips (1) chili (3) chilis csirke (1) citromos (1) csicsóka (1) csirke (3) csoki (1) csokis (2) csokitorta (1) csoki meggyes süti (1) csoki torta (1) csokoládé (1) cukkini (1) dió (1) diós (1) édesburgonya csirkemell (1) fekete rizs (1) fokhagyma (4) főzelék (1) friss (1) gesztenye (1) gomba (1) gyümölcsmártás (1) habarás (1) hal (2) hal krumpli (1) hecsedli (1) héjas sült krumpli (1) hizlaló (1) hús (2) húsleves (1) hús gyümölcs (1) hús rizs (1) julika (2) kalács (2) kapor (1) káposzta (1) kelttészta (1) kínai (1) knédli (1) kocsonya (1) kókuszos (1) kolbász (1) krémes (2) krumpli (4) kukorica (1) kuszkusz (1) lángos (1) lekvár (2) lepény (1) leves (3) máj (2) májkrém (1) majonéz (2) máj gomba köret (1) mák (2) marhahús csoki (1) mártás (1) medvehagyma (1) meggy (4) mélyhűtő (1) méz (1) mézes (1) mézessüti (1) mézes mustáros csirke (1) mustár (1) nagyi (5) nagyisüti (1) narancs (1) omlóstészta (1) ördögtorta (1) padlizsán (1) paradicsom (1) paradicsom bazsalikom mártás (1) pizza (1) pogácsa (1) pulla (1) rácsos (3) rakottkrumpli pálpusztai (1) rántotthús (1) répa (2) rizs (1) robotgép (1) rúzsos (1) sajtkalauz (1) sajtmártás (1) sajtosrúd (1) sárgaborsó (1) savanyú erős (1) snidling (1) sós (1) spenót (1) spenót rakotthús (1) spenót tészta (1) sült karfiol (1) süti (8) Süti dió kakaó csoki (1) sütőpapír (1) szalakáli (1) szarvasgomba (1) szendvics (1) szilva (2) szójaszósz (2) szupertitkos (1) tanács (1) tea (1) tejfölös (1) tészta (4) tojáslepény (1) torta (3) túrós (1) uborka (1) uborkaleves (1) virsli (1) vörösbor (1) zöldbab (2) zöldbab rakott (1) Címkefelhő

Friss topikok

  • hzizi: Véletlenül találtam ide, de nagyon tetszik amit és ahogyan írsz. Tetszenek az ötleteid, (pl. a tar... (2011.05.17. 09:47) Cékla kicsit macerásan
  • Marykriek: Hello, Ha már medvehagyma irány a budai Jardinette étterem, ahol mostanság minden a medvehagymáról... (2011.04.13. 09:03) Medvehagyma
  • ildsisy: Azért biztos tudsz főzni, ahogy olvasgattalak, nagyon jók a posztok, ételek. Ha úgy gondolod, olva... (2010.02.09. 08:36) Ananász

Láttam egy jó céklareceptet a tv-ben. Felszeletelte, fokhagymával megszórta, olivaolajjal, balzsamecettel meglocsolta, letakarva a sütőben 1 órát sütötte, majd megpirította.Gondoltam, ez jó lesz. Szeleteltem, locsoltam, sütöttem, kemény maradt. Az illata isteni volt, de jelét nem adta a puhulásnak 1 óra után. Átraktam kuktába, majd 20 perc múlva olajban megpirítottam.Az isteni illata eltünt, egyszerűen csak pirított cékla volt és kész. Megállapítottam, a tv-ben sem istenek főznek, a recept rossz. Aztán arra gondoltam, még nem adom fel, hisz a savanyúsághoz is előbb megfőzik a céklát, és tán azt angoloknak sincs minden foga vasból. Előfőztem puhára kuktában a céklát, majd felszeleteltem, fokhagyma, oliva, balzsamecet, és betoltam a forró sütőbe.Amikor már éreztem, hogy a fokhagyma erősen pirul, sőt, akkor kivettem. A cékla összement, ropogósra pirult. Két almányi céklából egy félmaréknyi, na jó egy egész maroknyi chips szerű dolog lett. Finom, de szerintem kicsit macerás. Gábor szerint isteni, és minden percet megért amit én vesződtem vele.

Címkék: céklachips

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fozeses.blog.hu/api/trackback/id/tr462838940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2011.05.17. 09:47:13

Véletlenül találtam ide, de nagyon tetszik amit és ahogyan írsz.
Tetszenek az ötleteid, (pl. a tartalékok bejegyzést kinyomtatom és otthon kipróbálom) és ahoyg elnézem minden megvalósítható és tényleg kipróbált, - olyan életszagú.
Csak így tovább!
süti beállítások módosítása