Láttam egy jó céklareceptet a tv-ben. Felszeletelte, fokhagymával megszórta, olivaolajjal, balzsamecettel meglocsolta, letakarva a sütőben 1 órát sütötte, majd megpirította.Gondoltam, ez jó lesz. Szeleteltem, locsoltam, sütöttem, kemény maradt. Az illata isteni volt, de jelét nem adta a puhulásnak 1 óra után. Átraktam kuktába, majd 20 perc múlva olajban megpirítottam.Az isteni illata eltünt, egyszerűen csak pirított cékla volt és kész. Megállapítottam, a tv-ben sem istenek főznek, a recept rossz. Aztán arra gondoltam, még nem adom fel, hisz a savanyúsághoz is előbb megfőzik a céklát, és tán azt angoloknak sincs minden foga vasból. Előfőztem puhára kuktában a céklát, majd felszeleteltem, fokhagyma, oliva, balzsamecet, és betoltam a forró sütőbe.Amikor már éreztem, hogy a fokhagyma erősen pirul, sőt, akkor kivettem. A cékla összement, ropogósra pirult. Két almányi céklából egy félmaréknyi, na jó egy egész maroknyi chips szerű dolog lett. Finom, de szerintem kicsit macerás. Gábor szerint isteni, és minden percet megért amit én vesződtem vele.
Címkék: céklachips
1 komment
A bejegyzés trackback címe:
https://fozeses.blog.hu/api/trackback/id/tr462838940
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2011.05.17. 09:47:13
Véletlenül találtam ide, de nagyon tetszik amit és ahogyan írsz.
Tetszenek az ötleteid, (pl. a tartalékok bejegyzést kinyomtatom és otthon kipróbálom) és ahoyg elnézem minden megvalósítható és tényleg kipróbált, - olyan életszagú.
Csak így tovább!
Tetszenek az ötleteid, (pl. a tartalékok bejegyzést kinyomtatom és otthon kipróbálom) és ahoyg elnézem minden megvalósítható és tényleg kipróbált, - olyan életszagú.
Csak így tovább!