Egy Váncsa recept alapján. Azért nem Váncsa recept, csak alapján, mert egyrészt az ember nem követi a recepteket szó szerint, másrészt az eredeti nevét ki sem tudom ejteni. Ami mégiscsak gáz.
2 kg marhahúst, konkrétan nyakat egész darabokban bepácoltam vörösborban. Beletettem egy répát, egy hagymát, és egy kisebb zellert, valamint egy felkarikázott narancsot. Két napig forgattam, majd a leszűrt páclében az előtte olajon körbesütött húst egy új répával, zellerrel, naranccsal. egy kevés borókabogyóval, szemes borssal egy órán át kuktában főztem. A húst kivettem, lehűtöttem, az újra leszűrt levét beforralta.
Közben a Gábor 10 dkg cukorból karamellt csinált, felöntötte másfél deci balzsamecettel, egy kis vörösborral.Beletettünk 4 gerezd durvára vágott fokhagymát, 10 dkg keserű csokit. Majd 20 dkg mazsolával, és egy kis aszalt szilvával a főzőlével összekevertük. A húst visszatéve összeforraltam, és most a hűtőben érik néhány napot, hogy aztán knédlivel megegyük. (Azért a Gábor csinálja a karamellt, mert amikor összeáll egy csömbivé, nos akkor pánikba esem.)