Még soha nem vettem, de a kisunokám szereti, ezért kipróbáltam. Meghámoztam, felkarikáztam, forró olajba tettem. Egy réteg édesburgonya, egy réteg hagyma.Megsóztam, és rétegenként leöntöttem egy olivaolajos, balzsamecetes keverékkel, amibe egy kis mézet, és kicsi csípős paprikát tettem. Nem kell sok a keverékből, elég 2-3 evőkanál.Fedő alatt pároltam, míg puha nem lett, aztán levettem a fedőt ,és "olajára" sütöttem. Megjegyzem, a csípőset nem éreztem utána.(Ez a kor miatt van. Az ember nyelve elfárad.) Sült csirkemellel tálaltam, ami úgy készült, hogy fehérre pirítottam a mellcsíkokat, és leöntöttem mustáros mézes vízzel. A szokásos fedő alatt pároltam, aztán fedő nélkül "olajára...." Sztem a gyereknek is ízleni fog csípős nélkül.
Címkék: édesburgonya csirkemell
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://fozeses.blog.hu/api/trackback/id/tr4214288371
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.