Nagyon szeretem az ananászt, és ezzel egyedül vagyok a családban. Két csokifagyi gombóc között egy ananász...A szarvasgombás ajándékcsomagban tárkonyos ananász is volt, amit én csőben sült hal mellé eszegettem. Hát semmi extra, a tárkony egyáltalán nem volt érezhető. Lehet azért, mert az aromája csak kicsit savanyú közegben érvényesül, az ananász pedig gejl édes volt.Megnéztem a szarvasgomba mennyiségeket, mindenben max 1% volt.
Nem tudom írtam-e már róla, de a kedvencem a sült máj ananásszal:
A májszeletekre kérget sütök, majd kicsi vizet öntök alá, és lassú tűzön készre párolom. Kiveszem, félreteszem, Az olajban átforgatom az ananász szeleteket, sőt mivel csak én eszem a kockákat( a kockás konzerv sokkal olcsóbb), majd ezt is kiveszem, és kevés fokhagymával, kis fej hagymával, mustárral, és egy evőkanál tejföllel mártást keverek. Visszateszem bele a májat, mellé az ananászt. Még jól is néz ki.