Vettem a piacon két csokor medvehagymát. Kaptam hozzá jó tanácsokat is. A sajtos tésztához csak meg kell párolni, rádobni a kifőtt tésztát, sajtot rá, és kész. Még három hétig lesz a piacon kb ezért megkérdeztem, hogyan tartósítjuk. Őszintén szólva én a mélyhűtőre gondoltam, de a hölgy azt mondta, borban, pálinkában nagyon rossz ízű, de igen jó élettani hatása van. Pálinkában felszakítja a hurutos köhögést, ami nem lehetelen, de megfelelő mennyiségű pálinka ezt önmagában is tudja, nem kell hozzá borzalmas ízűnek lennie. Borban állítólag visszafeketedik a haj. Kissé kételkedem.
Mindenesetre apróra vágtuk, ( már megint ez a királyi többes- a Gábor vágta). Nyersen majonázes kukorics salátába tettem,egy részét megpároltam lisztet, tejet, sajtkrémet tettem hozzá, hogy jó sűrű sajtmártás legyen.
Kicsit fokhagymás, kicsit hagymás, úgy a kettő között félúton, de lényegében jó zöld ízű dolog.