KÉTSÉGBEESETT SÜTEMÉNY
Hozzávalók 40 darabhoz:
- 10 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 1 tk vanília aroma (vaníliás cukor)
- 1 tk szódabikarbóna (sütőpor)
- 1/2 tk só
- 4 tojás (villával verjük fel)
- 15 dkg liszt
- 8 dkg apróra vágott étcsoki
- 10 dkg aprított olajos mag
Olvaszd meg a vajat és keverd hozzá a kristálycukrot. Add hozzá a vaníliát, a szódabikarbónát, a sót, keverd össze. Tedd hozzá a tojást, és újra keverd meg a masszát. Szórd bele a liszt felét, a csokidarabokat meg a felvágott olajos magvakat. Alaposan dolgozd bele az újabb hozzávalókat is, majd tedd bele a maradék lisztet és jól keverd össze a masszát.
Teáskanállal szaggass kikent sütőlapra/sütőpapíros tepsibe halmocskákat, egymástól 6-7 cm távolságra. (Ha a tészta nagyon ragad, tedd fél órára hűtőszekrénybe, majd próbálkozz újra.)
Előmelegített sütőben 175°C-on 10-12 percig süsd, vagy amíg szépen megbarnul.
Megjegyzés: Én tennék bele kakaót is hogy szép sötét legyen. Ja, és bármit bele lehet vagdosni.Dióval jó.