HTML

Főzés és egyéb fontos dolgok

Nem tudok főzni. Enni viszont kell. Ez a blog arról szól, hogyan próbálom áthidalni ezt a szakadékot.

Címkék

almás (1) alma saláta (1) ananász (2) aszalt szilva (1) bab (4) baba (1) bab leves (1) bab leves (1) balzsamecet (1) banántekercs (1) barack (2) barnasör (1) beigli (1) bejgli (1) besamel (1) birs ribizli csirke (1) borsó (1) bors (2) brokkoli (1) brutálisan (1) bulgur (2) canelloni paradicsomszósz húsgombóc lestyán túró (1) céklachips (1) chili (3) chilis csirke (1) citromos (1) csicsóka (1) csirke (3) csoki (1) csokis (2) csokitorta (1) csoki meggyes süti (1) csoki torta (1) csokoládé (1) cukkini (1) dió (1) diós (1) édesburgonya csirkemell (1) fekete rizs (1) fokhagyma (4) főzelék (1) friss (1) gesztenye (1) gomba (1) gyümölcsmártás (1) habarás (1) hal (2) hal krumpli (1) hecsedli (1) héjas sült krumpli (1) hizlaló (1) hús (2) húsleves (1) hús gyümölcs (1) hús rizs (1) julika (2) kalács (2) kapor (1) káposzta (1) kelttészta (1) kínai (1) knédli (1) kocsonya (1) kókuszos (1) kolbász (1) krémes (2) krumpli (4) kukorica (1) kuszkusz (1) lángos (1) lekvár (2) lepény (1) leves (3) máj (2) májkrém (1) majonéz (2) máj gomba köret (1) mák (2) marhahús csoki (1) mártás (1) medvehagyma (1) meggy (4) mélyhűtő (1) méz (1) mézes (1) mézessüti (1) mézes mustáros csirke (1) mustár (1) nagyi (5) nagyisüti (1) narancs (1) omlóstészta (1) ördögtorta (1) padlizsán (1) paradicsom (1) paradicsom bazsalikom mártás (1) pizza (1) pogácsa (1) pulla (1) rácsos (3) rakottkrumpli pálpusztai (1) rántotthús (1) répa (2) rizs (1) robotgép (1) rúzsos (1) sajtkalauz (1) sajtmártás (1) sajtosrúd (1) sárgaborsó (1) savanyú erős (1) snidling (1) sós (1) spenót (1) spenót rakotthús (1) spenót tészta (1) sült karfiol (1) süti (8) Süti dió kakaó csoki (1) sütőpapír (1) szalakáli (1) szarvasgomba (1) szendvics (1) szilva (2) szójaszósz (2) szupertitkos (1) tanács (1) tea (1) tejfölös (1) tészta (4) tojáslepény (1) torta (3) túrós (1) uborka (1) uborkaleves (1) virsli (1) vörösbor (1) zöldbab (2) zöldbab rakott (1) Címkefelhő

Friss topikok

  • hzizi: Véletlenül találtam ide, de nagyon tetszik amit és ahogyan írsz. Tetszenek az ötleteid, (pl. a tar... (2011.05.17. 09:47) Cékla kicsit macerásan
  • Marykriek: Hello, Ha már medvehagyma irány a budai Jardinette étterem, ahol mostanság minden a medvehagymáról... (2011.04.13. 09:03) Medvehagyma
  • ildsisy: Azért biztos tudsz főzni, ahogy olvasgattalak, nagyon jók a posztok, ételek. Ha úgy gondolod, olva... (2010.02.09. 08:36) Ananász

Bocs, hogy néha értelemzavaró elütések is kerülnek a szövegbe, de még csak most szokom az új olvasószemüvegemet. Ez jó kifogás, de az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy figyelmesen el kellene olvasnom amit írtam,de számos jó tulajdonságom van, de ezek között nem szerepel a türelem erénye. A helyesírás finomságai sem érintenek meg elég mélyen.  A hivatalos levelezésemben ha elbizonytalanodom, mindig az adminisztrátoroktól kérek tanácsot, de ez nem hivatalos, így aztán akármi megtörténhet.a főzés aranyszabályait is meglehetősen lazán kezelem, pl a hagymát tegyem forró zsiradékba.. Dehogy teszem, az spriccel. Ha kevergetem amíg felforrósodik, akkor nem leszenek harmadfokú sérüléseim, és a hagyma sem szenved maradandó károsodást. Vagy, tegyek vizet a gombapöribe. dehogy teszek. A gomba levet enged, inkább arra kell vigyázni, ne túl sokat. A lecsónál ugyanígy. a parika enged annyi levet, hogy kényelmesen, kis tűzön megpárolódik, de ha netán nem, akkor egy paradicsomot korábban dobok bele. A pirospaprikát akkor tegyük bele, ha lehúztuk a tűzről, mert megég... Isten ments, hiszen ezekben a vastagfalú lábosokban még sokáig magas a hőmérséklet, ezért én biztos ami biztos, akkor teszem bele az ételbe, amikor már buzog a forró leve. És most egy finom saját pástétom:

 

Májkrém

A csirkemájjal megegyező súlyú disznózsír, min. 3 nagy fej hagyma. 25 dkg az egy jó mennyiség. A hagymát a zsírban megsütjük, majd a májat is. Ha kész ledaráljuk, sózzuk, és mustározzuk. Kb. 25 dkg. májhoz kell egy kis tubus mustár. Lehet fűszerezni borsikafűvel, oreganoval, rozmaringgal kakukkfűvel, de anélkül nekem jobban ízlik, és mert én csinálom, mindenki úgy eszi, ahogy nekem jó, csak mustárral..

Címkék: májkrém

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fozeses.blog.hu/api/trackback/id/tr771483629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása