Ebben a késő őszi, bár számomra általában kellemes időben igen jól jön egy kis fokhagyma. Ha az ember nem akar vámpírokat riogatni, akkor célszerű a fokhagymát megfőzni.Erre az egyik legjobb forma a leves.A fokhagymás szilvaszósz sem rossz ( semmi extra, összedarált szilva és fokhagyma kicsit felfőzve), de a leves talán konvencionálisabb.
Egy kisebb fazék vízben csirkecsontot felteszünk főni egy egész fej fokhagymával, kis ételízesítővel. Nem szívesen használok ilyesmit, mert úgy gondolom mindennek egyeníze lesz tőle, de miután másba nem teszek, max a sárgaborsólevesbe, így ez elviselhető.Amikor a csonton megfőtt a maradék hús, és a fokhagyma puha, akkor teszek bele egy tejfölös habarást, és egy kis ecetet.A csontot kiveszem, és amíg hül, addig merülődarálóval a levest egyneműsítem. A csontról leveszem a maradék húst és visszateszem a levesbe.Kockára vágott sajttal, vagy pirított zsemlekockával kell enni.
Hogyan képződik csirkecsont? A töltött csirkét kicsontozom és a csont a mélyhűtőben várakozik az ilyen alkalmakra.