Végül is csak azt nem írtam le, mi volt a karácsonyi vacsora. A pulykamellból végül is vastag szeleteket vágtam, és a zsebbe szilvát, és sajtot tettem. A szilvába egy vékony szelet fokhagymát gyömködtem. Az egészet beletekertem bacon szalonnába és megsütöttem, mert az Ila azt mondta ez neki nagyon bejön.A metszéslapja sem volt csúnya, és Ila sem piszkálta ki a szilvát. Igaz neki csináltam szilvátlant is. Volt hozzá majonézes kukorica, babsaláta, brokkolisaláta a Csabinak,és a csak másfél krumpliból készült hagymás krumplisaláta, amiből persze maradt másnapra is. Másnap, hogy legyen mihez krumplisalátát enni, újra beigli tésztát készítettem, amibe virslit csavartam, belülre mustárt és kechupot kentem, majd megsütöttem a sütőben . Fél kiló lisztből gyúrt kelt tészat 16 virslihez lett volna elég, ha egyet nem esznek meg a kutyák.Pedig minden virslivéget levágtam nekik. Nem szabad túlsütni.Ami megmaradt, azt zacsiba raktam, és betettem a mélyhűtőbe. Azóta már kipróbáltam, vékony sajtszelettel a tetején 4 perc alatt a mikróban gyors vacsi.Sőt salátával még ebédre is jó volt a Csabinak, mert ő nem eszi a májat, és múltkor nem tudtam elég inteligensen alkalmazkodni ahhoz, hogy váratlanul hazajött. Máj lett és kész.Meg virsli.
Brokkolisaláta: A párolt brokkolihoz apróra vágott lilahagymát teszek és leöntöm besamallel , amihez sok fokhagymát és legalább 10 dkg juhtúrót keverek. nem kell, hogy ússzon a szószban, de ez egy nagyon finom szósz, főzés közben nagyon fogy. Lehet érdemes többet csinálni, és tésztára öntve sem rossz.
Bocs, de ellenállhatatlan vágyat érzek, hogy i-vel írjam a beiglit.