Előzetesben megjegyezném, hogy erős kritikával kell kezelni a leírtakat, mert nem mindegyik korszerű.
Pl: Izletesebb lesz a bab, ha az első vizet amint forrni kezd leöntjük, és hideg vizet öntünk rá, majd 3 kanál étolajjal tovább főzzük. ( Szerintem sok fölös kalória)
Sárga répa, hagyma jól pirul ha a forró zsírba egy kis porcukrot rakunk.( magyarul karamellizáljuk.)
A vaslótalpat jól kifényesíthetjük, ha egy nagy ív tiszta papírra egy marék sót szórunk, és a forró vasalót véghúzzuk rajta. ( lehet, hogy igaz, nincs vasalóm)
ha a főzeléket elsóztuk, mártsunk bele pár másodpercre egy darab kockacukrot. A cukor elnyeli a felesleges sót. ( Nem valószínű, inkább elolvad. Nekem az ehetelenre sózott székelykáposztánál a szódabikarbóna vált be. Egy teáskanál, amitől hirtelen felhabzik, rémesen néz ki, de nem nézek oda, és pár perc főzés után jó. )
Folyt köv..