Új , nos kevésbé használt számítógép, ezért látom is amit írok. Szokatlan .
A savanyú erős leves egy kínai recept alapján a magam módján készül, hiszen ez nem Kína, és én sem vagyok kínai, de a leves savanyú. Ha akarnám erős is lehetne, de miért akarnék olyat, amit nem szeretek.
Nem lehet belőle keveset főzni, ezért egy nagy fazékban felteszek húsos disznócsontot, sok apró kockára vágott füstölt húst, vagy húsos szalonnát, egy vastag, de julienre vágott répát, néhány fehérrépát, (ezt hagyom nagyra vágva, mert úgy is kidobom), egy kis kelbimbót, gombát, (ez most nem volt)és ami a legfontosabb, 30-40dkg savanyú káposztát. Annyi vízzel, hogy bőségesen elllepje, valamint jó sok szójaszósszal főzöm egy fél napig. A végén ízesítem egy kis Worchester szósszal, és ha kell egy kis balzsamecettel.A színe miatt elvisel egy kis paradicsompürét, pl. fél evőkanálnyit. A fehérrépát kidobom, a húst a csontról leveszem és visszadobom a levesbe. Ellenállok a kísértésnek, hogy egy kis liszttel vagy keményítővel besűrítsem, mert anélkül tovább eláll. Néha a tányérba sajtkockákat dobálok, amitől egészen különleges lesz, bár még jobban eltávolodik az eredeti recepttől. Na de kit érdekel. A receptek nem azért vannak, hogy szolgaian kövessük.