HTML

Főzés és egyéb fontos dolgok

Nem tudok főzni. Enni viszont kell. Ez a blog arról szól, hogyan próbálom áthidalni ezt a szakadékot.

Címkék

almás (1) alma saláta (1) ananász (2) aszalt szilva (1) bab (4) baba (1) bab leves (1) bab leves (1) balzsamecet (1) banántekercs (1) barack (2) barnasör (1) beigli (1) bejgli (1) besamel (1) birs ribizli csirke (1) borsó (1) bors (2) brokkoli (1) brutálisan (1) bulgur (2) canelloni paradicsomszósz húsgombóc lestyán túró (1) céklachips (1) chili (3) chilis csirke (1) citromos (1) csicsóka (1) csirke (3) csoki (1) csokis (2) csokitorta (1) csoki meggyes süti (1) csoki torta (1) csokoládé (1) cukkini (1) dió (1) diós (1) édesburgonya csirkemell (1) fekete rizs (1) fokhagyma (4) főzelék (1) friss (1) gesztenye (1) gomba (1) gyümölcsmártás (1) habarás (1) hal (2) hal krumpli (1) hecsedli (1) héjas sült krumpli (1) hizlaló (1) hús (2) húsleves (1) hús gyümölcs (1) hús rizs (1) julika (2) kalács (2) kapor (1) káposzta (1) kelttészta (1) kínai (1) knédli (1) kocsonya (1) kókuszos (1) kolbász (1) krémes (2) krumpli (4) kukorica (1) kuszkusz (1) lángos (1) lekvár (2) lepény (1) leves (3) máj (2) májkrém (1) majonéz (2) máj gomba köret (1) mák (2) marhahús csoki (1) mártás (1) medvehagyma (1) meggy (4) mélyhűtő (1) méz (1) mézes (1) mézessüti (1) mézes mustáros csirke (1) mustár (1) nagyi (5) nagyisüti (1) narancs (1) omlóstészta (1) ördögtorta (1) padlizsán (1) paradicsom (1) paradicsom bazsalikom mártás (1) pizza (1) pogácsa (1) pulla (1) rácsos (3) rakottkrumpli pálpusztai (1) rántotthús (1) répa (2) rizs (1) robotgép (1) rúzsos (1) sajtkalauz (1) sajtmártás (1) sajtosrúd (1) sárgaborsó (1) savanyú erős (1) snidling (1) sós (1) spenót (1) spenót rakotthús (1) spenót tészta (1) sült karfiol (1) süti (8) Süti dió kakaó csoki (1) sütőpapír (1) szalakáli (1) szarvasgomba (1) szendvics (1) szilva (2) szójaszósz (2) szupertitkos (1) tanács (1) tea (1) tejfölös (1) tészta (4) tojáslepény (1) torta (3) túrós (1) uborka (1) uborkaleves (1) virsli (1) vörösbor (1) zöldbab (2) zöldbab rakott (1) Címkefelhő

Friss topikok

  • hzizi: Véletlenül találtam ide, de nagyon tetszik amit és ahogyan írsz. Tetszenek az ötleteid, (pl. a tar... (2011.05.17. 09:47) Cékla kicsit macerásan
  • Marykriek: Hello, Ha már medvehagyma irány a budai Jardinette étterem, ahol mostanság minden a medvehagymáról... (2011.04.13. 09:03) Medvehagyma
  • ildsisy: Azért biztos tudsz főzni, ahogy olvasgattalak, nagyon jók a posztok, ételek. Ha úgy gondolod, olva... (2010.02.09. 08:36) Ananász

Új , nos kevésbé használt számítógép, ezért látom is amit írok. Szokatlan .

A savanyú erős leves egy kínai recept alapján a magam módján készül, hiszen ez nem Kína, és én sem vagyok kínai, de a leves savanyú. Ha akarnám erős is lehetne, de miért akarnék olyat, amit nem szeretek.

Nem lehet belőle keveset főzni, ezért egy nagy fazékban felteszek húsos disznócsontot, sok apró kockára vágott füstölt húst, vagy húsos szalonnát, egy vastag, de julienre vágott répát, néhány fehérrépát, (ezt hagyom nagyra vágva, mert úgy is kidobom), egy kis kelbimbót, gombát, (ez most nem volt)és ami a legfontosabb, 30-40dkg savanyú káposztát. Annyi vízzel, hogy bőségesen elllepje, valamint jó sok szójaszósszal főzöm egy fél napig. A végén ízesítem egy kis Worchester szósszal, és ha kell egy kis balzsamecettel.A színe miatt elvisel egy kis paradicsompürét, pl. fél evőkanálnyit. A fehérrépát kidobom, a húst a csontról leveszem és visszadobom a levesbe. Ellenállok a kísértésnek, hogy egy kis liszttel vagy keményítővel besűrítsem, mert anélkül tovább eláll. Néha a tányérba sajtkockákat dobálok, amitől egészen különleges lesz, bár még jobban eltávolodik az eredeti recepttől. Na de kit érdekel. A receptek nem azért vannak, hogy szolgaian kövessük.

Címkék: leves savanyú erős

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fozeses.blog.hu/api/trackback/id/tr802629791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása