A konyhámban a legalapvetőbb sajátoság, hogy nem használok borsot. Semmihez, soha.Nincs ideológia, nem tartom egészségtelennek, egyszerűen nem szeretem és kész.
Két halrecept ami nagyon bevált:
Karfiolos hal
Alul párolt karfiol, felette nyers halfilé, aztán leöntve fokhagymás petrezselymes sajtos besamellel. ( két tojás, kicsi savanyítás citromlével) Tárkony is eszembe jut.
Másik hal
Kevés olajon átsütött halfilé. A visszamaradt olajban hagyma, fokhagyma, majd egy kis citromlé, de ne sok, mert könnyen kapunk túrót, és a végén tejfel.
És hozzá egy különleges krumpli. A Paprika Tv-ben láttam:
Petrezselymes krumpli
Petrezselyem, újhagyma kapor, benne átforgatva kicsit átpirított főtt kockakrumpli, kicsi citromlével meglocsolva..