Az anyukám családjában gyakoriak a gyümölcsös köretek. Ez főképp befőtteket jelent. Nos befőtteket nem szertek készíteni, ellentétben a lekvárokkal, amiről majd külön írok egyszer.Nálam a gyömölcsök együtt készűlnek a húsétellel, a finom szaft átjárja a húst és a gyümölcsöt egyaránt.Ilával persze nehéz, mert ő bármit képes kiválogatni az ételből. ami nem sült krumpli.
Barackos meggyes husi.
Csíkokra vágott húsból rendes pörköltet főzünk hagymával, pirosparikával, és egy paradicsompürével. Ha már kész akkor átforraljuk jól lecsepegtetett fagyott barackkal, és meggyel. A mártást kicsi liszttel sűrítjük. Lehet friss gyümölcsből is, akkor kicsit korábban kell beletenni, de a lekvár főzés nem cél.A Csabi kedvence.Amikor Ila kiválogatja a gyümölcsöt a tányér szélére, nem nézek oda.
Birsalmás, szilvás sült csirke
A csirkecombokat kechuppal, mustárral bekenjük, a sütőben melléteszünk birset, szilvát, és nagy türelemmel közepes hőfokon sütjük, időnként meglocsoljuk a saját levével. Ha van, kenhetünk rá mézet is.