Minden évben augusztus első három hetében nyaralunk. Ez azt jelenti, hogy a családom leszállítmányoz engem a kutyákkal a Balatonra, majd néhány nap után boldogan otthagynak. Mindenesetre az a boldog mosoly az arcukon gyanús. Visszatérve a spenótos tésztára, amikor összecuccolok három hétre, majd beülök a kocsiba a hátsó ülésre két kutyával, azt gondolom minden tökéletes. az első kanyarban az egyik kutya, nevesítve James Titkos Vakarcs Bond úgy gondolja, csak az ölemből lát ki az ablakon,és percenként meg kell nyalnia a karomat.A második kanyarban a Ciba- fajtájára nézve puli- is úgy gondolja csak az ölemből lát ki, és amúgy is, mi az hogy.. A tihanyi leágazásnál már csak a behűtött pezsgőmre gondolok. A mikor megérkezünk percekig csak szőrtelenítek. Ezalatt mindenki legalább egyszer megkérdi, mi lesz az ebéd. Na és ekkor jön a spenótos tészta. A spenót már kellemesen kiengedett a szatyorban, a tészta magától fő, és amikor a kész ételt felteszem az asztalra, percekig mindenki csendben eszik, én meg végre pezsgőzöm.
Ime a nem túl bonyolult recept:
Kevés olajon két kanál lisztes besamelt készítek sok fokhagymával, tejjel, majd a kiolvastott spenótpürét hozzákeverem, és a kifőtt tésztára öntöm. Közepesen sűrű legyen, inkább kissé folyós, mert a tészta sok nedvességet felvesz. Sajttal megszórva tálaljuk.
A spenótfőzeléket is így készítem, mert nem tudok rántást csinálni. Abban más, hogy teszek hozzá tejbe áztatott zsemlét is, és sűrűbb, csak egy kanál lisztes a besamel.