A krumpli Ila kedvenc étele, a Csabi persze nem szereti,de miért is ennének egyformát. A sült krumpli mindig mindkettejüknél menő. Sokat kísérleteztem, hogyan lehet a legegyszerűbben a legtöbbet előállítani.A tepsis variáció a legegyszerűbb, mert csak sül és közben lehet mást csinálni. A serpenyős krumplik nehezek, és zsírosak. Kipróbáltam Nigella karácsonyi receptjét is, aki a 4 percig főzött nagy kockára vágott krumplit darába forgatta, és a sütőben előforrósított kacsazsírban egy órán át sütötte. Isteni finom, aranybarna kérges lesz a krumpli. Zsemlemorzsával is kipróbáltam,de a férjem szerint a darás jobb. Jellemző, mindjárt megelőlegezte, hogy a morzsás a Nigelláé ( merthogy a másik jobb) Gyanús. Lehet, hogy fél tőlem? A receptet elvetettem, mert a forró olvadt zsíradék kezelése nagyon balasetveszélyes. Pláne, ha elfogyasztok főzés közben némi kisfröccsöt. Márpedig elfogyasztok biz.
Sült krumpli variációk.
Kockára vagy vékony hasábra vágva, tepsiben szétterítve kicsit beolajozva forró sütőben kb. 1 óra.
Karikára vágott újkrumpli héjastól egy nagy lábosban rétegezve, rétegenként olajjal kicsit meglocsolva.
Reszelve, kissé meglisztezve olajozva, forró sütőben. Kockára vágva tálaljuk. Ezzel gyorsan kell dolgozni, nehogy megbarnuljon. Tavasszal, öreg krumpliból már nem jó.