Nagyon inspiráló, hogy ilyen sokan olvasnak. Mégegyszer elnézést az elütésekért, igyekszem figyelmesen olvasni, de nem nagyon megy. Remélem sikerül a recepteket értelmesen leírni, hogy könnyű legyen eligazodni rajtuk. Mielőtt leírom, minden receptet legalább kétszer kipróbálok, hogy biztosan működik-e. Az, amit a gyerekeim terjesztenek, hogy semmit nem főzök kétszer ugyanúgy, nos az költői túlzás. Inkább az a hiba, hogy ami jól sikerül, azt gyakran főzöm egy darabig, aztán elfelejtem a receptet. Ezért indult ez a blog. A nagymamámnak még kézzel írott szakácskönyve volt, kockás füzetkében. Az Ilának szintén, de az övé már keményfedeles.( És az ő írása olvasható)
A " piros" (paradicsomos) mártás
Párolt. pirított hagymán fehéredésig forgatjuk a darált pulykacombot. Kicsit fedő alatt, kevés vízzel pároljuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, a paradicsompürét, bazsalikomot, oreganót, borsikafüvet, és egy kis Worchester szószt. 15-20 percig összefőzzük és kész..A bazsalikomot a teraszon termesztem. Ez a mártás nagy mennyiségben készül, adagonként az Ila a mélyhűtőben tartja, és bármikor főtt tésztával gyors kaja, de jó pizzára, vagy rakott tésztába is, ami nem a méregdrága lasagne tésztából, hanem egyszerű csuzsatésztából készül.