HTML

Főzés és egyéb fontos dolgok

Nem tudok főzni. Enni viszont kell. Ez a blog arról szól, hogyan próbálom áthidalni ezt a szakadékot.

Címkék

almás (1) alma saláta (1) ananász (2) aszalt szilva (1) bab (4) baba (1) bab leves (1) bab leves (1) balzsamecet (1) banántekercs (1) barack (2) barnasör (1) beigli (1) bejgli (1) besamel (1) birs ribizli csirke (1) borsó (1) bors (2) brokkoli (1) brutálisan (1) bulgur (2) canelloni paradicsomszósz húsgombóc lestyán túró (1) céklachips (1) chili (3) chilis csirke (1) citromos (1) csicsóka (1) csirke (3) csoki (1) csokis (2) csokitorta (1) csoki meggyes süti (1) csoki torta (1) csokoládé (1) cukkini (1) dió (1) diós (1) édesburgonya csirkemell (1) fekete rizs (1) fokhagyma (4) főzelék (1) friss (1) gesztenye (1) gomba (1) gyümölcsmártás (1) habarás (1) hal (2) hal krumpli (1) hecsedli (1) héjas sült krumpli (1) hizlaló (1) hús (2) húsleves (1) hús gyümölcs (1) hús rizs (1) julika (2) kalács (2) kapor (1) káposzta (1) kelttészta (1) kínai (1) knédli (1) kocsonya (1) kókuszos (1) kolbász (1) krémes (2) krumpli (4) kukorica (1) kuszkusz (1) lángos (1) lekvár (2) lepény (1) leves (3) máj (2) májkrém (1) majonéz (2) máj gomba köret (1) mák (2) marhahús csoki (1) mártás (1) medvehagyma (1) meggy (4) mélyhűtő (1) méz (1) mézes (1) mézessüti (1) mézes mustáros csirke (1) mustár (1) nagyi (5) nagyisüti (1) narancs (1) omlóstészta (1) ördögtorta (1) padlizsán (1) paradicsom (1) paradicsom bazsalikom mártás (1) pizza (1) pogácsa (1) pulla (1) rácsos (3) rakottkrumpli pálpusztai (1) rántotthús (1) répa (2) rizs (1) robotgép (1) rúzsos (1) sajtkalauz (1) sajtmártás (1) sajtosrúd (1) sárgaborsó (1) savanyú erős (1) snidling (1) sós (1) spenót (1) spenót rakotthús (1) spenót tészta (1) sült karfiol (1) süti (8) Süti dió kakaó csoki (1) sütőpapír (1) szalakáli (1) szarvasgomba (1) szendvics (1) szilva (2) szójaszósz (2) szupertitkos (1) tanács (1) tea (1) tejfölös (1) tészta (4) tojáslepény (1) torta (3) túrós (1) uborka (1) uborkaleves (1) virsli (1) vörösbor (1) zöldbab (2) zöldbab rakott (1) Címkefelhő

Friss topikok

  • hzizi: Véletlenül találtam ide, de nagyon tetszik amit és ahogyan írsz. Tetszenek az ötleteid, (pl. a tar... (2011.05.17. 09:47) Cékla kicsit macerásan
  • Marykriek: Hello, Ha már medvehagyma irány a budai Jardinette étterem, ahol mostanság minden a medvehagymáról... (2011.04.13. 09:03) Medvehagyma
  • ildsisy: Azért biztos tudsz főzni, ahogy olvasgattalak, nagyon jók a posztok, ételek. Ha úgy gondolod, olva... (2010.02.09. 08:36) Ananász

Nem szeretek hagyományos pörköltet főzni, mert enni sem szeretem, ezért nem igazán bízom abban , hogy a végeredmény jó lesz.Bár a hétvégén főztem egy abszolút hagyományos csirkeparikást tejfölös habarással. A fiam fel is hívott, hogy jól vagyok -e. Nos nem a halál, hanem a hűtőszekrény előtt áltam, és azon gondolkodtam, mi lenne ha... És csirkepaprikás lett. Ahogy a nagymama csinálta, semmi extra, csirke, hagyma őrölt csemege paprika, tejfel, liszt és kész. A férjem valahol olvasta, vagy látta, vagy kitalálta, egy 3 dl-es csavaros üvegbe lisztet rak, vizet, és összerázza. Beleönti az ételbe, és csomómentesen sűrít. Tényleg. A másik heroikus önkisérlet eredménye, hogy a 20%-os tejfel nem csapódik ki, nem kell hőkiegyenlíteni. A kék tejfelekkel pedig csinálhatok akármit, akkor is kicsapódik. A következő ételhez kell némi önuralom, hogy az ember ne akarjon mindjárt vizet locskolni bele, de anélkül igazán finom. Igaz, én fagyasztott zöldbabból csinálom, hogy inkább más veszkődjön a szeleteléssel.A nagyi szerint a zöldbab csak akkor ehető, ha 1 cm-es ferde szeletekre van vágva.Tudom, a fagyasztott nem olyan, de van mentség, ezt nem én vágtam. Lehet, ha a bab friss, akkor mégis kell bele víz, de max csak nagyon kicsi.

Zöldbabgulyás

Hagymán fehéredésig pirítjuk a kockára vágott pulykacombot, majd pirospaprika, és a zöldbab. Saját levében pároljuk puhára.

Címkék: zöldbab

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fozeses.blog.hu/api/trackback/id/tr141497890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása