A karácsonyi babot a salátához már megvettem. A hét végén valószínűleg előfőzöm.Először beáztatom egy éjszakára, majd 10 percig mikrohullámúban 650 w-n előfőzöm, leöblítem, aztán kuktában addig főzöm, amíg puha nem lesz.Ez majdnem olyan, mint amit a férjem szokott mondani: " addig öllek, amíg meg nem halsz".Utána adagokra osztva ha kihült beteszem a mélyhűtőbe. karácsony előtt csak kiveszem, kiengedés után fokhagymás tejföllel leöntöm.Nagyon finom, és a sok irányú hőkezelés után nem is puffasztó étel, pedig ehhez is a nagyszemű szines babokat használom. A kicsi fehér vagy rózsaszín babokat egyszerűen nem szeretem.A konzerv vörösbab is nagyon finom fokhagymás tejföllel, és mindig el lehet készíteni,de a karácsony azért többet érdemel.Lesz még mellette majonézes kukorica a Csabinak, és hagymás alma Ilának. A többit még nem találtam ki. Folyt. köv.
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://fozeses.blog.hu/api/trackback/id/tr461587937
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.