HTML

Főzés és egyéb fontos dolgok

Nem tudok főzni. Enni viszont kell. Ez a blog arról szól, hogyan próbálom áthidalni ezt a szakadékot.

Címkék

almás (1) alma saláta (1) ananász (2) aszalt szilva (1) bab (4) baba (1) bab leves (1) bab leves (1) balzsamecet (1) banántekercs (1) barack (2) barnasör (1) beigli (1) bejgli (1) besamel (1) birs ribizli csirke (1) borsó (1) bors (2) brokkoli (1) brutálisan (1) bulgur (2) canelloni paradicsomszósz húsgombóc lestyán túró (1) céklachips (1) chili (3) chilis csirke (1) citromos (1) csicsóka (1) csirke (3) csoki (1) csokis (2) csokitorta (1) csoki meggyes süti (1) csoki torta (1) csokoládé (1) cukkini (1) dió (1) diós (1) édesburgonya csirkemell (1) fekete rizs (1) fokhagyma (4) főzelék (1) friss (1) gesztenye (1) gomba (1) gyümölcsmártás (1) habarás (1) hal (2) hal krumpli (1) hecsedli (1) héjas sült krumpli (1) hizlaló (1) hús (2) húsleves (1) hús gyümölcs (1) hús rizs (1) julika (2) kalács (2) kapor (1) káposzta (1) kelttészta (1) kínai (1) knédli (1) kocsonya (1) kókuszos (1) kolbász (1) krémes (2) krumpli (4) kukorica (1) kuszkusz (1) lángos (1) lekvár (2) lepény (1) leves (3) máj (2) májkrém (1) majonéz (2) máj gomba köret (1) mák (2) marhahús csoki (1) mártás (1) medvehagyma (1) meggy (4) mélyhűtő (1) méz (1) mézes (1) mézessüti (1) mézes mustáros csirke (1) mustár (1) nagyi (5) nagyisüti (1) narancs (1) omlóstészta (1) ördögtorta (1) padlizsán (1) paradicsom (1) paradicsom bazsalikom mártás (1) pizza (1) pogácsa (1) pulla (1) rácsos (3) rakottkrumpli pálpusztai (1) rántotthús (1) répa (2) rizs (1) robotgép (1) rúzsos (1) sajtkalauz (1) sajtmártás (1) sajtosrúd (1) sárgaborsó (1) savanyú erős (1) snidling (1) sós (1) spenót (1) spenót rakotthús (1) spenót tészta (1) sült karfiol (1) süti (8) Süti dió kakaó csoki (1) sütőpapír (1) szalakáli (1) szarvasgomba (1) szendvics (1) szilva (2) szójaszósz (2) szupertitkos (1) tanács (1) tea (1) tejfölös (1) tészta (4) tojáslepény (1) torta (3) túrós (1) uborka (1) uborkaleves (1) virsli (1) vörösbor (1) zöldbab (2) zöldbab rakott (1) Címkefelhő

Friss topikok

  • hzizi: Véletlenül találtam ide, de nagyon tetszik amit és ahogyan írsz. Tetszenek az ötleteid, (pl. a tar... (2011.05.17. 09:47) Cékla kicsit macerásan
  • Marykriek: Hello, Ha már medvehagyma irány a budai Jardinette étterem, ahol mostanság minden a medvehagymáról... (2011.04.13. 09:03) Medvehagyma
  • ildsisy: Azért biztos tudsz főzni, ahogy olvasgattalak, nagyon jók a posztok, ételek. Ha úgy gondolod, olva... (2010.02.09. 08:36) Ananász

11.
december

Kocsonya

ostr  |  Szólj hozzá!

Kicsi szünet az előkészületekben.

Holnap kocsonyát főzök, és azt eszem egy hétig. Na jó, a férjem is kap belőle.Nagyon sima, egyszerű recept.Veszek hat darab disznó lábvéget. A Tescoban ahol vásárolni szoktam kettévágják, így 6. Hozzá egy nagy darab bőr, lehetőleg pecsét nélkül, egy pulyka alsócomb és sok fokhgyma.Ha nem felejtem el akkor egy-két szem borsot is dobok bele. Szeretem megbolondítani egy kis füstölt szalonna bőrrel. Ha leesszük a szalonnát a bőrről, akkor elteszem egy zacsiban a mélyhűtőbe Nigella módjára, így mindig van otthon füstölt íz. Annyira gyűjtöm a bőrőket, hogy a gyerekek által elvitt szalonnát is meghámozom.Igaz, nem kapnak egyszerre nagyot, mert még nem állnak az egyedfejlődés azon fokán, hogy a papa fincsi szalonnáját ne egyék meg együltő helyben. Szóval ezt mind felrakom kb öt liter vízben főni, jól megsózom, és hagyom legalább fél nap lassú tűzön.Akkor jó, ha a csontok kiesnek a húsból. A pulykacombot kicsontozom, és csak a szinhúst teszem a tányér aljába, majd rámerem a szigorúan lezsírozott levet.Magamnak persze a lábvégeket rakom, persze azt is szigorúan kicsontozva, ezért jó ha csak úgy " kiesik". Azt mondták a szüleim, hogy jót tesz a fogaknak, ha az ember sokat rág, de nem hiszem, hogy pont a kocsonyán kell edzeni. A fokhagymát felszeletelve teszem bele legalább 6-8 gerezdet. Olvasom a malackaraj blogon , hogy a fokhagyma nem jó összenyomva, csak vékonyra szelve , és mellette egy kép ahogy mikrotom késsel szelik. nagyon viccesen néz ki. Én biz összenyomom nyomóval minden ételbe, kivétel talán a fokhagymaleves és a kocsonya, és mégsincs harmadik szemem.

Címkék: kocsonya

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fozeses.blog.hu/api/trackback/id/tr191590195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása