A barack érés ideje mindig nagy esemény.Gábor ugrál a fákon, és minden nap
szed kb. 8 kilót. Ez pont két nagy fazék. Kimagozom, alaposan
megtisztítom, főleg, mert sok a hullott közte,- mert azok az igazán
érettek- majd lemérem. 1 kg gyümölcshöz 35 dkg cukor kell. Egy éjszakát
állni hagyom, mjad felforralom, kicsit főzöm, és ledarálom a
merülődarálóval. Figyelni kell, hogy a főzési idő ne legyen összesen 20
percnél több. A képződő hab nagy részét a daráló eltünteti, ami marad, azt
elkeverem. Amikor nincs hab, mehet az üvegbe. A tetejére egy pötty
szalicil, és két réteg modern, hőre alakotváltó előreszabott celofán.
Szárazdunsztba kerül, míg ki nem hül.
A darabos változathoz a barackot meghámozom, és főzés közben nem darálom
le. Ha sok a hab, kicsit lemerek belőle.A 20 perces szabály itt is nagyon
fontos, mert utána a cukor karamellizálódni kezd, és a lekvár sötét lesz.
Ezt csinálom vagy két héten át minden nap, míg a barack le nem érik. Aztán
fokozatosan elajándékozom.
Címkék: lekvár
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://fozeses.blog.hu/api/trackback/id/tr513325207
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.