Novemberben,amikor a csipekebogyót megcsípte a dér, vagyis már volt éjszakai fagy, a piacon,egy nénitől veszek két liter sűrítményt. Lehet otthon is előállítani, d igen macerás. A csipkebogyószedés véres horror, ami utána jön még sosem láttam, de Gábor annyit káromkodott közben, hogy inkább azonnal elhiszem a néninek, hogy nagy munka, azért ilyen drága. Ha már megvan a sűrítmény,nem bonyolult. Fel kell forralni, majd literenként 35 dkg cukorral 15, max 20 percig kell főzni, üvegbe tölteni, dunsztolni, és kész.Zserbóban, vajas kenyéren, palacsintában nagyon finom, de csak úgy kanállal, na az maga az antidepresszáns.
Címkék: fokhagyma lekvár hecsedli
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://fozeses.blog.hu/api/trackback/id/tr203550011
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.