Egy kiló magozott meggyhez 20 dkg cukrot adok, kicsit, kb. egy órát állni hagyom. Felfőzöm, és 5-10 percig forralom, majd üvegekbe töltöm.A tetejére kicsi pötty szalicil, befőzőfólia, száraz dunszt és kész. Hasonlít a befőtthöz,de ebben a meggy a saját levében van, és tán a cukor is kicsit kevesebb.Legalább 5 kilóval érdemes kezdeni. Hogy miért brutálisan hizlaló? Még soha sem láttam senkit, aki hideg téli délutánon keveset evett volna belőle. Az ideit még nem kezdtem el, de most hétvégén állítólag extra hideg lesz..
Címkék: meggy hizlaló brutálisan
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://fozeses.blog.hu/api/trackback/id/tr214045462
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.