HTML

Főzés és egyéb fontos dolgok

Nem tudok főzni. Enni viszont kell. Ez a blog arról szól, hogyan próbálom áthidalni ezt a szakadékot.

Címkék

almás (1) alma saláta (1) ananász (2) aszalt szilva (1) bab (4) baba (1) bab leves (1) bab leves (1) balzsamecet (1) banántekercs (1) barack (2) barnasör (1) beigli (1) bejgli (1) besamel (1) birs ribizli csirke (1) borsó (1) bors (2) brokkoli (1) brutálisan (1) bulgur (2) canelloni paradicsomszósz húsgombóc lestyán túró (1) céklachips (1) chili (3) chilis csirke (1) citromos (1) csicsóka (1) csirke (3) csoki (1) csokis (2) csokitorta (1) csoki meggyes süti (1) csoki torta (1) csokoládé (1) cukkini (1) dió (1) diós (1) édesburgonya csirkemell (1) fekete rizs (1) fokhagyma (4) főzelék (1) friss (1) gesztenye (1) gomba (1) gyümölcsmártás (1) habarás (1) hal (2) hal krumpli (1) hecsedli (1) héjas sült krumpli (1) hizlaló (1) hús (2) húsleves (1) hús gyümölcs (1) hús rizs (1) julika (2) kalács (2) kapor (1) káposzta (1) kelttészta (1) kínai (1) knédli (1) kocsonya (1) kókuszos (1) kolbász (1) krémes (2) krumpli (4) kukorica (1) kuszkusz (1) lángos (1) lekvár (2) lepény (1) leves (3) máj (2) májkrém (1) majonéz (2) máj gomba köret (1) mák (2) marhahús csoki (1) mártás (1) medvehagyma (1) meggy (4) mélyhűtő (1) méz (1) mézes (1) mézessüti (1) mézes mustáros csirke (1) mustár (1) nagyi (5) nagyisüti (1) narancs (1) omlóstészta (1) ördögtorta (1) padlizsán (1) paradicsom (1) paradicsom bazsalikom mártás (1) pizza (1) pogácsa (1) pulla (1) rácsos (3) rakottkrumpli pálpusztai (1) rántotthús (1) répa (2) rizs (1) robotgép (1) rúzsos (1) sajtkalauz (1) sajtmártás (1) sajtosrúd (1) sárgaborsó (1) savanyú erős (1) snidling (1) sós (1) spenót (1) spenót rakotthús (1) spenót tészta (1) sült karfiol (1) süti (8) Süti dió kakaó csoki (1) sütőpapír (1) szalakáli (1) szarvasgomba (1) szendvics (1) szilva (2) szójaszósz (2) szupertitkos (1) tanács (1) tea (1) tejfölös (1) tészta (4) tojáslepény (1) torta (3) túrós (1) uborka (1) uborkaleves (1) virsli (1) vörösbor (1) zöldbab (2) zöldbab rakott (1) Címkefelhő

Friss topikok

  • hzizi: Véletlenül találtam ide, de nagyon tetszik amit és ahogyan írsz. Tetszenek az ötleteid, (pl. a tar... (2011.05.17. 09:47) Cékla kicsit macerásan
  • Marykriek: Hello, Ha már medvehagyma irány a budai Jardinette étterem, ahol mostanság minden a medvehagymáról... (2011.04.13. 09:03) Medvehagyma
  • ildsisy: Azért biztos tudsz főzni, ahogy olvasgattalak, nagyon jók a posztok, ételek. Ha úgy gondolod, olva... (2010.02.09. 08:36) Ananász

Mindíg hatalmas, tarka babokat veszek, mert szeretem, ha a leves szép.Főzés előtti napon este szertatásosan beáztatom, majd másnap főzés előtt kb 10 percre  áztatólével együtt beteszem a mikrohullámú sütőbe.(650 w ) Ettől nem fő meg, de a mikrohullám fellazítja a sejtfalat, és ettől e puffasztó hatás megszűnik, este is lehet enni anélkül, hogy vaddisznók üldöznének álmomban. Leöntöm a levét, alaposan leöblítem, és hideg vízben felrakom főni. Rögtön hozzáteszem a hasábra vágott zöldséget, répát, egy egész fej hagymát, 2-3 gerizd fokhagymát, és egy szép darab füstölt csontot.Félfövésben megsózom, pirosparikát tezsek bele. Sokáig, lassan főzöm. a mikor minden puha, akkor egyszerűen behabarom, és ha van otthon, öntök bele egy kanál tárkonyos ecetet. Fontos, hogy a zöldség nagyobb hasábokra legyen vágva, hogy az Ila és én ki tudjuk a tányér szélére pöckölni.Lehet rántással is vacakolni, de azt gondolom, az csak fölös kalória, és sokkal macerásabb is. Az otthoni főzés lényege - mint mindennek- a jó érzés.

Ez a leves egyszerű, szegényesnek tűnő, de az óriási babok miatt mindenki azt hiszi, valami különlegesség.A tárkonyos ecet házilag készül, egy kupac tárkonylevelet egy szép üvegben leöntök egyszerű 10 %-os bolti ecettel.Ahogy az ecet foggy, úgy mindíg ujratöltöm. Ha véletlenül elfogy, akkor az ételbe akkor kell beleszórni a bolti szárított tárkonylevelet, ha kész, és egy kanál ecettel egyet forralni.A savanyítás hozza elő a tárkony ízét. Anélkül ronda gaz.

Címkék: bab leves bab leves

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fozeses.blog.hu/api/trackback/id/tr141451586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása