A nagy szegénység korában a férjemen kikísérletezett recept. Számos receptet, adalékot, miegymást kipróbáltam. A férjem hősiesen kóstolt.Ez a végső variáció.Ha forró az olaj, akkor pont ugyanolyan, mint a lángossütőkben, viszont csak két fityingbe kerül. A titok az, hogy nincs benne szinte semmi. Akkor jöttem rá amikor valaki elmesélte azt a viccet, amit azóta sem tudok pontosan, de az a poénja hogy fele-fele, egy liba egy disznó.Ilyen alapon az enyém is nevezhető krumplislángosnak, mint a sütödékben. Egy mázsa liszthez egy krumpli
A liszthez langyos vízzel, kis cukorral kikevert élesztőt, sót teszünk, és annyi langyos vízzel dagasztjuk, hogy könnyű levegős kelt tésztát kapjunk, jó ilyenkor a fejlett technika. Lángosnyi cipókra porciózva kb. fél órát kelesztjük, kihúzgálva - mint a filmeken-sütjük, és teljes a siker.