Nagyon egyszerű, pillanatok alatt elkészülő étel. Kítűnően fagyasztható, szállítható, dobozolható.Kicsit unalmas volt, ezért a nyáron változtattam a fűszerezésen.
Régebben hagymát pirítottam, rá füstölt kolbászt, babot, vagy borsót vagy kukoricát, és összekevertem főtt rizzsel, és kész volt.
Most ugyanígy indul, hagyma, kolbász, bab borsó, kukorica, de a nyers rizst beleszórom egy kis kurkumával, felöntöm a rizs mennyiségének megfelelő térfogatú vízzel, azért nem kétszeres mennyiség, mert a borsó is levet ereszt, majd ízesítem Worchester szósszal, szójaszósszal, és mustárral. 10 percig tűzön párolom fedő alatt, utána még 20 percig ruha alatt lefedve állni hagyom.Jobb. A kolbászt érdemes alaposan megpirítani, nem csak tessék lássék, mert úgy a kényes gyomrúaknak sem nehéz. Most nézem csak, ebbe az ételbe nem tettem fokhagymát. Lehet, hogy ez csokirém?