HTML

Főzés és egyéb fontos dolgok

Nem tudok főzni. Enni viszont kell. Ez a blog arról szól, hogyan próbálom áthidalni ezt a szakadékot.

Címkék

almás (1) alma saláta (1) ananász (2) aszalt szilva (1) bab (4) baba (1) bab leves (1) bab leves (1) balzsamecet (1) banántekercs (1) barack (2) barnasör (1) beigli (1) bejgli (1) besamel (1) birs ribizli csirke (1) borsó (1) bors (2) brokkoli (1) brutálisan (1) bulgur (2) canelloni paradicsomszósz húsgombóc lestyán túró (1) céklachips (1) chili (3) chilis csirke (1) citromos (1) csicsóka (1) csirke (3) csoki (1) csokis (2) csokitorta (1) csoki meggyes süti (1) csoki torta (1) csokoládé (1) cukkini (1) dió (1) diós (1) édesburgonya csirkemell (1) fekete rizs (1) fokhagyma (4) főzelék (1) friss (1) gesztenye (1) gomba (1) gyümölcsmártás (1) habarás (1) hal (2) hal krumpli (1) hecsedli (1) héjas sült krumpli (1) hizlaló (1) hús (2) húsleves (1) hús gyümölcs (1) hús rizs (1) julika (2) kalács (2) kapor (1) káposzta (1) kelttészta (1) kínai (1) knédli (1) kocsonya (1) kókuszos (1) kolbász (1) krémes (2) krumpli (4) kukorica (1) kuszkusz (1) lángos (1) lekvár (2) lepény (1) leves (3) máj (2) májkrém (1) majonéz (2) máj gomba köret (1) mák (2) marhahús csoki (1) mártás (1) medvehagyma (1) meggy (4) mélyhűtő (1) méz (1) mézes (1) mézessüti (1) mézes mustáros csirke (1) mustár (1) nagyi (5) nagyisüti (1) narancs (1) omlóstészta (1) ördögtorta (1) padlizsán (1) paradicsom (1) paradicsom bazsalikom mártás (1) pizza (1) pogácsa (1) pulla (1) rácsos (3) rakottkrumpli pálpusztai (1) rántotthús (1) répa (2) rizs (1) robotgép (1) rúzsos (1) sajtkalauz (1) sajtmártás (1) sajtosrúd (1) sárgaborsó (1) savanyú erős (1) snidling (1) sós (1) spenót (1) spenót rakotthús (1) spenót tészta (1) sült karfiol (1) süti (8) Süti dió kakaó csoki (1) sütőpapír (1) szalakáli (1) szarvasgomba (1) szendvics (1) szilva (2) szójaszósz (2) szupertitkos (1) tanács (1) tea (1) tejfölös (1) tészta (4) tojáslepény (1) torta (3) túrós (1) uborka (1) uborkaleves (1) virsli (1) vörösbor (1) zöldbab (2) zöldbab rakott (1) Címkefelhő

Friss topikok

  • hzizi: Véletlenül találtam ide, de nagyon tetszik amit és ahogyan írsz. Tetszenek az ötleteid, (pl. a tar... (2011.05.17. 09:47) Cékla kicsit macerásan
  • Marykriek: Hello, Ha már medvehagyma irány a budai Jardinette étterem, ahol mostanság minden a medvehagymáról... (2011.04.13. 09:03) Medvehagyma
  • ildsisy: Azért biztos tudsz főzni, ahogy olvasgattalak, nagyon jók a posztok, ételek. Ha úgy gondolod, olva... (2010.02.09. 08:36) Ananász

 

1.

A lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát, a langyos mézet, 1 tojást, a vizet és a Kotányi Mézessütemény fűszerkeveréket egy tálban dolgozzuk jól össze, hogy sima tésztát kapjunk.

2.

Hűtőszekrényben pihentessük a tésztát egy éjszakán át vagy tegyük mélyhűtőbe egy órára.

3.

A tésztát ne túl vékonyra nyújtsuk ki, majd szaggassuk ki a kívánt formákat.

4.

A formákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, kenjük le tojással.

5.

170°C-on aranysárgára sütjük.

 

Megjegyzés:

 

-

a rozsliszt helyett használhatunk sima finomlisztet is (ekkor összesen 700 g liszt kell hozzá) - ebben az esetben nem lesz olyan szép barna, de az íze ugyanolyan finom

-

Hogy ne ragadjanak össze, az egyes rétegek közé tegyetek sütőpapírt!

 

amint kivettük a sütőből a meleg sütiket, rögtön rakjuk bele egy lezárható edénybe (ez lehet műanyag, fém, hőálló) - lényeg, hogy a saját gőze puhítsa meg!

 

 

 

 

 Természetesen én változtatok kicsit a recepten , nem a fűszerkeveréket teszem bele, csak fahéjat, szerecsendiót, és egy kis szárított gyömbért. Jobb az illata, mert amúgy én nem eszem belőle.Ja, és csak a felét keverem be, mert az egész egy partraszálló hadseregnek elég. Az idén ablakosra csinálom, ami azt jelenti, hogy a csillag alakúra szaggatom, majd a közepében kicsi pogácsaszaggatóval csinálok egy lukat, és sütőpapíron a sütőben a lukba teszek egy töltetlen savanyúcukrot. A cukor sülés közben beleolvad, és olyan lesz mint egy ablak. Ehető, de a fán is jól mutat.A tésztát még forrón bekenem tojásfehérjével, majd körbeszórom szinescukorral, és úgy teszem a lábosba gőzölődni.

Hozzávalók:

1 csomag Kotányi Mézessütemény fűszerkeverék

550 g rozsliszt

150 g búzaliszt

70 g cukor

4 g szódabikarbóna

1 tojás a tészta kenéséhez

1 tojás a tésztába

30 ml víz

650 g méz

 

Elkészítés:

 

 

Címkék: mézessüti

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fozeses.blog.hu/api/trackback/id/tr441606181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása