Gyakran nézek főzős műsorokat, sok a jó ötlet.Pl. a citromos kapros krumpli kiváló. Valahol már leírtam. Nagyon vicces, hogy időnként a szereplők úgy csodálkoznak rá teljesen triviális dolgokra, mint pl a főtt répa, hogy jé ez ehető? Csak mostanában értettem meg, hogy a friss alapanyagok állandó hangsúlyozása nem azt jelenti, hogy akkor kell megvennem a piacon, amikor főzök. Hiszen akkor miért találták fel a hűtőszekrényt? Semmi többet nem jelent, mint hogy pl fogok egy krumplit, meghámozom, megfőzöm, teszek hozzá ezt azt és ebből lesz a krumplipüré. En, mint egyszerűtekintetü kissé slampos háziasszony, azt gondoltam, a lelkiismeretemre akarnak hatni, hogy nem a földből húzom ki melőtt az asztalra teszem, hanem csak egy héten egyszer vásárolok, és egész hétre egyszerre főzök. Nos nem. Azért hangsúlyozzák folyton, nehogy azt higgyük, a krumplipüré dobozban terem, a méregdrága instant dobozos torták, és a leveskocka mellett.Többen mesélték, alig hittem, hogy vannak országok, ahol szinte senki nem tudja milyen a nyers krumpli, és a menza pizzával eteti a jónépet. A gyerekek meg dagadtak, és csodálkoznak. Jelzem, ha a férjem nem mondja, hogy ezek tiszta hülyék, mit csodálkoznak egy répán, lehet sosem jövök rá. Mindenesetre egy frusztrációval kevesebb. Ezen felbuzdulva, hétvégén megint nem csak dobozba, de a mélyhűtőbe is főzök. Igen hasznos, ha az ember gyereke megjön, és 4 perc múlva meleg kaja van az asztalon.
Címkék: friss
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://fozeses.blog.hu/api/trackback/id/tr351673970
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.