HTML

Főzés és egyéb fontos dolgok

Nem tudok főzni. Enni viszont kell. Ez a blog arról szól, hogyan próbálom áthidalni ezt a szakadékot.

Címkék

almás (1) alma saláta (1) ananász (2) aszalt szilva (1) bab (4) baba (1) bab leves (1) bab leves (1) balzsamecet (1) banántekercs (1) barack (2) barnasör (1) beigli (1) bejgli (1) besamel (1) birs ribizli csirke (1) borsó (1) bors (2) brokkoli (1) brutálisan (1) bulgur (2) canelloni paradicsomszósz húsgombóc lestyán túró (1) céklachips (1) chili (3) chilis csirke (1) citromos (1) csicsóka (1) csirke (3) csoki (1) csokis (2) csokitorta (1) csoki meggyes süti (1) csoki torta (1) csokoládé (1) cukkini (1) dió (1) diós (1) édesburgonya csirkemell (1) fekete rizs (1) fokhagyma (4) főzelék (1) friss (1) gesztenye (1) gomba (1) gyümölcsmártás (1) habarás (1) hal (2) hal krumpli (1) hecsedli (1) héjas sült krumpli (1) hizlaló (1) hús (2) húsleves (1) hús gyümölcs (1) hús rizs (1) julika (2) kalács (2) kapor (1) káposzta (1) kelttészta (1) kínai (1) knédli (1) kocsonya (1) kókuszos (1) kolbász (1) krémes (2) krumpli (4) kukorica (1) kuszkusz (1) lángos (1) lekvár (2) lepény (1) leves (3) máj (2) májkrém (1) majonéz (2) máj gomba köret (1) mák (2) marhahús csoki (1) mártás (1) medvehagyma (1) meggy (4) mélyhűtő (1) méz (1) mézes (1) mézessüti (1) mézes mustáros csirke (1) mustár (1) nagyi (5) nagyisüti (1) narancs (1) omlóstészta (1) ördögtorta (1) padlizsán (1) paradicsom (1) paradicsom bazsalikom mártás (1) pizza (1) pogácsa (1) pulla (1) rácsos (3) rakottkrumpli pálpusztai (1) rántotthús (1) répa (2) rizs (1) robotgép (1) rúzsos (1) sajtkalauz (1) sajtmártás (1) sajtosrúd (1) sárgaborsó (1) savanyú erős (1) snidling (1) sós (1) spenót (1) spenót rakotthús (1) spenót tészta (1) sült karfiol (1) süti (8) Süti dió kakaó csoki (1) sütőpapír (1) szalakáli (1) szarvasgomba (1) szendvics (1) szilva (2) szójaszósz (2) szupertitkos (1) tanács (1) tea (1) tejfölös (1) tészta (4) tojáslepény (1) torta (3) túrós (1) uborka (1) uborkaleves (1) virsli (1) vörösbor (1) zöldbab (2) zöldbab rakott (1) Címkefelhő

Friss topikok

  • hzizi: Véletlenül találtam ide, de nagyon tetszik amit és ahogyan írsz. Tetszenek az ötleteid, (pl. a tar... (2011.05.17. 09:47) Cékla kicsit macerásan
  • Marykriek: Hello, Ha már medvehagyma irány a budai Jardinette étterem, ahol mostanság minden a medvehagymáról... (2011.04.13. 09:03) Medvehagyma
  • ildsisy: Azért biztos tudsz főzni, ahogy olvasgattalak, nagyon jók a posztok, ételek. Ha úgy gondolod, olva... (2010.02.09. 08:36) Ananász

 

Lajos Mari után a sárgaborsót eddig mindig levesnek főztem meg, fokhagymásan, sajttal sűrítve. Na ez a másik étel, amibe teszek ételízesítőt. Az egyik a fohagymaleves. Most kolbászt pirítottam hagymán, egy kis pirosparikával, fokhagymával fűszerezve, majd hozzátettem a mikrózott sárgaborsót( öt perc vízben , majd leöblítés. igy nem puffaszt)puhára főztem és egy kanál liszttel besűrítettem a zseniális üveges módszerrel( egy üvegbe a lisztet, vizet, és összerázni, garantáltan csomómentes).

Címkék: habarás sárgaborsó

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fozeses.blog.hu/api/trackback/id/tr921783261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása