Nagyon le vagyok égve, ezért hústalanság következik. Nigellánál láttam egy rizses halat, ami egy indiai reggeli. Persze nem jegyeztem meg a receptet pontosan, ezért ez az én variációm. Feltettem a rizst párolódni zöldborsóval, kukoricával, tettem bele kurkumát, hogy szép sárga legyen, egy kis osztrigaszószt, szójaszószt, és Worchestershire szószt. 10 perc után lezártam a gázt. Lefedve hagytam még jó sokáig, mert közben mást csináltam és nem értem rá nézegetni. Volt fél kiló pangasius filé( nem is értem, miért nem nevezzük cápaharcsának) a mélyhűtőben, azt egy kis olajon serpenyőben megsütöttem, kicsit széttördeltem, és a rizshez akartam adni, amit előbb megkóstoltam. Nos, ne szépítsük, szar volt. Egészen hosszan gondolkodtam, hogy hogy magyarázom meg a hogy nem is szar, vagy egyáltalán belekeverjem -e a fincsi halat (Ilyenkor persze a kechuppal leöntés csodát tesz.) Na de nem lehet mindent kechuppel leönteni, ezért kifacsartam másfél citrom levét, és egy életem egy halálom alapon beleöntöttem. Jó lett. Annyira, hogy a Csabi, aki nem rajong a halért, azt mondta, egyész jó ez a cucc, és vett még kétszer.
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://fozeses.blog.hu/api/trackback/id/tr992012299
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.