Karácsony előtt megjelent a hugom egy nagy darab szarvasháttal. Azért nem gerinc, mert mert nem belül volt rajat a hús, hanem kívül.A férjem nagy morgás közepette kettéhasogatta, mert zacskóba sem fért bele.Az egyik felét megcsináltam karácsonykor.
Elovastam mindent, ami volt otthon, és szerepelt a szócikkben hogy szarvas.Nos, a pácok lényegesen nem különböznek- bár a Váncsa azon molyol hosszan, hogy milyen wiskyt tegyen bele-amit én inkább megiszom. A buszon hallottam, hogy tegyek bele narancsot is mert az jó.Ezek után főztem egy pácot, amiben volt sárgarépa, fehérrépa, hagyma fokhagyma, 2 narancs héjastul, almaecet, sima ecet, 2 cm fahéj, szefűszeg 3 db, szemesbors,és egy babérlevél. Ebben forgattam 2 napig, majd a legnagyobb fazekamban feltettem főni, és rászűrtem a páclevet. Főtt 6 órát, utána kicsontoztam, kevés vajon lisztet pirítottm, higítottam pácléveel, vörösborral,1 narancs levével, és édesítettem egy kis mézzel.A húsdarabokat olajon átpirítottam, ráöntöttem a mártást, és knédlivel ettük. Azért nem mondom, hogy zseniális volt, mert szerény vagyok, mint az ibolya.