A HVG-ben olvastam a receptet, és persze a magam módján főztem meg. Itt jegyezném meg, hogy ha egy gazdasági újság gasztro rovatot indít, hát lehet, hogy megértünk a pusztulásra, és jöhetnek a rovarok.
Fél kiló daráthúst feltettem egy nagy fej dinsztelt hagymára, amit kicsi római köménnyel megszórtam. Nagyon vigyázni kell, mert erős fűszer, és nagyon illatos. ( A mélyhűtőben tartom darálva egy dobozban, mert különben mindennek római kömény illata lenne a spájzban)A húst fehéredésig sütöttem, majd felöntöttem barna sörrel, aminek a beszerzése egy külön történet volt, az Ottó egy hétig röhögött. Forrás után egy kis pirospaprika, egy kis csípőspaprika, egy paradicsom püré konzerv került bele. Amikor majdnem kész, akkor jön a keserűcsoki, a recept szerint 3 kocka, de miután én nem osztom a 70%-os csokik iránti rajongást, sőt, az árukat kifejezetten utálom, ezért csak hagyományos olcsó csokit raktam bele, igaz 6 kockát. Beleöntöttem a babkonzerveket- vörösbab 2 doboz- és egy csipet fahéjat. Kb 40 dkg fagyasztott kukoricával szinesítettem, 10-15 percig kb. összefőztem. és tényleg finom lett.