Ahogy nézem a statisztikát, minden nap van 5-6 látogató.Nagyon kedves.Gyorsan idemásolom az Ila születésnapjára készülő puncstorta receptjét, mielőtt elvész, és jövőre újra ki kell találni. A puncstortát amikor először készítettük a férjemmel közösen, annyira rossz lett, hogy a kutyák is napokig labdáztak vele az udvaron.Néhány évre elment tőle a kedvünk, és különféle cukrászati készítményeket próbáltunk ki. Puncstortának nem nevezném egyiket sem, de arra jók voltak, hogy a lányom gyakorolja az udvariasságot, és a türelem erényét. Mire eljutottunk addig, hogy a legszörnyűbb puncstortára is szemrebbenés nélkül mondta, hogy isteni, de most nem kér többet, na akkor gondoltam megpróbálom újra.
Ime:
Puncstorta Ila születésnapjára.
Kell egy kerek piskótatorta. Nem görcsölök rajta, készen veszem. Kettévágás után a belső felszíneket tejjel kevert rumaromával megkenem. Az eredeti recept három felé vágja, de akkor nagyon elázik, vagy olyan magas a piskóta, ami már a mesék kategóriája. Közben a férjem gőz felett összekever 1 tojást 1 dl kávéval, 1 ek. kakaóporral , kicsi málnaszörppel, és kb 6-8 dkg cukorral és egy kis rumaromával. Az eredeti recept több cukrot ír, és 10 dkg vajat, de az már felesleges és gejl édesen sem jó. Beletördelek egy fél csomag babapiskótát, majd az alsó tortalapra is babapiskótát fektetek gusztán, és rákanalazom a tölteléket. A felső tortalapot ráfordítom, a férjem megkeni készen kapható puncsmázzal és kész. Már csak állni kell hagyni, hogy átázzon a babapiskóta és megpuhuljon. Ja és aggódni, mert amikor készül, minden alkotórésze külön-külön pocsék ízű. A végeredmény azonban az Ila szerint maga a tökély.