A gyümölcsös ételekhez kellő nagyvonalúsággal kell hozzálátni, mert előfordulhat, hogy a végeredmény nem lesz szép. Ha a gyümölcsöt túlfőzzük, könnyen lekvár képződik, amire lehet mondani, hogy ronda. Ha csak a sült leve lesz brutálisan sok, akkor azt egyszerűen leöntöm. mondanom sem kell, titokban, mert a férjem mindig felajánlja, hogy majd ő, de aztán sosem...
Birsalmás, szilvás sült csirke
A csirkecombokat kechuppal, mustárral bekenjük, a sütőben melléteszünk birset, szilvát, és nagy türelemmel közepes hőfokon sütjük, időnként meglocsoljuk a saját levével. Ha van, kenhetünk rá mézet is.
Birsalmás köret
Birsalmagerezdek, szilva balzsamecet méz, só. Nagy türelem a sütéshez, forró sütőben.
Ananászos máj.
A jól átsütött, csíkokra vágott máj. A visszamaradt olajban átforgatjuk az ananászt, majd hagymát és fokhagymát pirítunk benne. Kicsi tejfellel besűrítjük. A májra öntve, a sült ananásszal körítve tálaljuk A sült máj ribizliszósszal, tejfel nélkül is jó. (Ez az én egyik kedvencem)
Ribizliszósz (nem pont olyan, ahogy az Östör nagyiéra emlékszem, de így is jó)
A párolt ribizlihez kicsi cukor, tejfel, és tej kell. Liszttel besűrítjük. Kell bele só, de csak nagyon kevés.